Családmediátor

Párkapcsolati mediáció díjazása

Párkapcsolati mediáció
A párkapcsolati mediáció előkészítő beszélgetésein külön-külön találkozom a felekkel.
Az előkészítő beszélgetések célja, hogy a felek feldolgozzák a régi sérelmeket, gondokat, megfogalmazzák a kapcsolat értékeit, és a kapcsolat jövőjére vonatkozó vágyaikat. Ezután egy közös mediációs ülésen a kapcsolat jövőjére vonatkozóan megfogalmazzák a felek a célokat, és egy megállapodás keretében számba vesszük azokat a lépéseket, amelyeket vállalnak a kapcsolat jövője szempontjából.
Az előkészítő beszélgetések száma az egyéntől, a konfliktusok mélységétől, a problémák jellegétől függ.
A mediációs ülés időtartama kb. 3-5 óra.

Egyéni előkészítő beszélgetés díja: 8.000 Ft/óra
Mediációs ülés díja: 22.000 Ft.

 

Családi mediáció díjazása

Családi mediáció

A családi mediáció előkészítő beszélgetésein a vitás felekkel külön-külön átbeszéljük a problémát.
Ennek célja, hogy a családon belüli problémát, vitát mindenki saját nézőpontjából elmondhassa, ezáltal is csökkentve a felgyülemlett feszültséget. A nézőpontokat a medáció segítségével közelítjük egymáshoz, majd egy közös megbeszélésen szemtől-szemben tisztázzák a problémát. Végül pedig néhány szempont is kidolgozásra  kerül, ami fontos a családi béke fenntartása érdekében.

Egyéni előkészítő beszélgetés díja: 8.000 Ft/óra
Mediációs ülés díja: 22.000 Ft.

 

Válási mediáció díjazása


A válási mediáció egyéni előkészítő beszélgetésein megbeszéljük és tisztázzuk a válással kapcsolatos kérdéseket, és a felek álláspontjainak közelítése történik. Amikor a felek készen állnak a megegyezésre, hajlandóak a kompromisszumra, akkor kerül sor a mediációs megállapodás megkötésére, egy közös mediációs ülésen.
A mediációs megállapodás pontról-pontra tartalmazza a válás során felmerülő és tisztázandó kérdéseket. Elsősorban a közös gyermekkel, gyermekekkel kapcsolatos főbb pontokat: szülői felügyeleti jogok gyakorlása, a gyermek tartózkodási helyének meghatározása, kapcsolattartás, gyerek tartása, stb.
Az előkészítő beszélgetések száma elsősorban a válásban érintett felek kompromisszumkészségén múlik.
A mediációs ülés időtartama kb. 3-5 óra, ami függ attól, hogy felmerül-e még vitás kérdés valamelyik fél részéről.

Egyéni előkészítő beszélgetés díja: 8.000 Ft/óra
Mediációs ülés díja, amely tartalmazza a mediációs megállapodás elkészítését is: 25.000Ft

  • Törvényi rendelkezés értelmében (1990. évi XCIII. törvény), a bírósági eljárás illetékéből, annak 50%-ig, a mediáció díja levonható azzal a feltétellel, hogy a megállapodás létrejött és a felek a mediátor előtt aláírt mediációs megállapodást nyújtják be a bíróságra.

 

Tanácsadás díjazása

Életünk során számtalan esetben kell problémákat megoldanunk, amelyek egyáltalán nem jelentenek nehézséget. Vannak azonban olyan időszakok, amikor minden összecsap a fejünk felett. De egy váratlan, kedvezőtlen esemény is feszültséget eredményezhet. Ilyenkor édemes támogatást kéri, hogy a belső harmónia mihamarabb helyre álljon.

Tanácsadás díja: 8.000Ft/óra