Családmediátor

Párkapcsolati mediáció

A párkapcsolat biztosítja az egyén számára a nyugalmat, kiegyensúlyozottságot, biztonságot, figyelmet és törődést, ami által teljesebbé válik az élete.
A házasság pedig ennek a kapcsolatnak a megerősítése. Mind a párkapcsolat, mind pedig a házasság egy kis óramű, melynek a működését az egyének közösen, de külön-külön is irányítják. Ha egy kis homokszem kerül a szerkezetbe, attól még működik, de az újabb és újabb homokszemektől azonban egy idő elteltével a fogaskerekek csikorogni kezdenek, majd leállnak.

A párkapcsolatban ez a parányi homokszem először apróbb vitákat indít el, majd veszekedéseket gerjeszt, aztán egyre többször fordulnak elő konfliktusok. Ne várd meg, amíg eltávolodtok egymástól, amikor már nem beszéltek egymással. Kérdd szakértő segítségét!

Oldjuk meg együtt a problémát,
lépjetek kapcsolatba velem!

A párkapcsolati mediáció hatékony és gyors megoldást jelent a konfliktusok elsimításában. Azoknak a pároknak is javaslom, akik esetleg elbizonytalanodtak a házasságkötéssel kapcsolatban.

A párkapcsolati mediáció célja, a felek közötti konfliktuskezelés, a korábbi sérelmek feldolgozása, a kapcsolat jövőjére vonatkozó közös célok tisztázása, ezáltal a kapcsolat új alapokra helyezése. A gyakorlatias módszer, a felek igényeit és szükségleteit állítja előtérbe, ezáltal is egyensúlyt teremtve a kapcsolatban élők között, hogy a továbbiakban a kapcsolat jövőjére tudjanak fokuszálni.

A párkapcsolati nehézségek mögött nagyon gyakran kommunikációs problémák állnak, vagy egyéni gond, trauma, melyről az illető nem is gondolta, hogy bármilyen bonyodalmat okozhat. A családból hozott minták szintén konfliktusforrások lehetnek egy párkapcsolatban. Minden párkapcsolati gond más és más, ezért nem lehet általánosítani.

A párkapcsolati mediáció folyamata:

A párkapcsolati mediáció előkészítő beszélgetésekkel kezdődik, amikor a párkapcsolat tagjai külön-külön, saját szemszögükből mondják el a problémákat, majd igényeiket. A nézőpontok egymáshoz való közelítésével, a gondok más megvilágításba helyezésével és az okok ismeretében, mediátorként segítem a mindkét fél számára előnyös megoldás kialakítását. A mediációs ülésen pedig, mindkét fél részvételével közösen kidolgozzuk a kapcsolat jövőjére vonatkozó stratégiát. Ez egyfajta szerződés a kapcsolat javítása érdekében, és arra vonatkozik, hogy ki mit tesz meg magáért, a másikért és így a kapcsolatért a jövőben.

Keressetek bizalommal
és oldjuk meg együtt a problémát.
Lépjetek kapcsolatba velem!